PRAVILA PONAŠANJA ZA LOV NA UMJETNI MAMAC

Imamo „nekoliko“ jednostavnih pravila koja smo postavili kako bismo ovaj sport učinili zabavnim za sve (pse i ljude!)

 1. Pobrinite se da su vašem psu nokti podrezani barem dva dana prije trčanja. Predugi nokti mogu uzrokovati ozljede zato ih držite kratkima.
 1. Molimo vas da ne dozvoljavate svojim mužjacima da uriniraju po našoj opremi. Sve stvari moramo postaviti i raspremiti stoga je vrlo nezgodno za nas da imamo urin po svoj opremi.
 1. Zabranjeno je dovođenje agresivnih pasa na teren. Svi agresivni psi (prema ljudima ili psima) biti će zamoljeni da odu sa terena.
 1. ZABRANJENO JE DOVOĐENJE KUJICA U TJERANJU NA TEREN!! Mužjaci koji trče su većinom nekastrirani stoga je vrlo bitno da u blizini nema kuja koje bi mogle izazvati pomutnju. Molimo vas da sačekate dok svi simptomi tjeranja u potpunosti ne prođu (što može značiti i nekoliko tjedana nakon tjeranja).
 1. Svi psi moraju se držati pod kontrolom! Zapamtite da neki psi ne vole da im drugi psi prilaze, stoga svoje pse puštajte da njuše druge psa samo uz dozvolu vlasnika drugog psa.
 1. Ukoliko dolazite sa više pasa zapamtite da morate imati pomoć odrasle osobe koja će vam pomoći da sve te pse držite tijekom vožnji, jer mi nemamo dovoljno ljudi koji bi vam mogli pomoći da držite sve pse i istvremeno puštate svog. Strogo je zabranjeno vezanje pasa za ograde/drveća/malu djecu ili ostalo!
 1. Psi moraju biti pod nadzorom odrasle osobe svo vrijeme. Djeca ponekad ne mogu procjeniti reakcije pasa, stoga vas molimo da nam pomognete da izbjegnemo bilo kakve nezgode.
 1. Svi psi moraju biti na uzici cijelo vrijeme trajanja utakmica. To znači da ih morate vezati PRIJE nego što ih pustite iz auta.
 1. MOLIMO VAS DA NE UPOTREBLJAVATE FLEXI UZICE NA TERENU! Takav tip uzica nije siguran stoga vas molimo da upotrebljavate obične uzice za vrijeme svog boravka na terenu.
 1. SVI PSI MORAJU BITI ZAGRIJANI PRIJE TRČANJA. Što znači da ih možete odvesti u šetnju ili otrčati par krugova kada čekate svoj red.
 1. SVI PSI SE MORAJU ODMORITI IZMEĐU VOŽNJI, što znači da ćemo vam dati vremena najmanje 20 minuta da se psi opuste. Ponovno ih možete odvesti u laganu šetnju i ponuditi svježu vodu.
 1. Molimo vas da pokupite izmet iza svog psa.
 1. Molimo vas da kontrolirate lajanje svojih pasa.
 1. Ukoliko dovodite djecu također pazite na njih, djeca smiju biti na terenu samo ukoliko su u pratnji odraslih osoba.

Preuzeto sa www.luratics.com